På ski til Rønningen - 11 km

Publisert av: Trondhjems Turistforening 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Skitur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  10,3 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Nov - apr

Turen følger populære utfartstrasseer og gode skispor. Vi går i et variert terreng, og det er naturlig med en stopp på Rønningen. Her kan vi nyte av serveringsstedets godbiter, dersom vi passerer i åpningstiden.

Turen: Ta ut fra høyre del av P-plassen i Granåsen. Etter noen meter tar vi til venstre opp og passerer den lille hoppbakken, Høgåsbakken, på høyre hånd. På toppen av denne bakken tar skisporet til høyre og vi fortsetter gjennom Strupen og rundt Ratåsen. Ved første kryss møter vi skisporene fra venstre som kommer fra Smistad, rett fram fra Skogly, mens vi her skal ta til høyre og følge sporet som stiger jevnt og trutt opp til Rønningen. Rønningen drives av Trondhjems Turistforening. Serveringsstedet har åpent i helgene, og man får kjøpt mat og drikke her. Et naturlig sted å legge inn en rast på denne turen.

Videre følger vi det samme skisporet forbi på baksida av Rønningen. Fra venstre treffer vi på skisporet fra Skogly. Hold rett fram etter merkingen til Marka. Nå får vi to friske utforkjøringer, først ned Leiråsen og etter hvert ned over myra vest for Litl-Leirsjøen. Så stiger det opp til Marka. Dette stedet er på mange måter hovedkrysset for turer i denne delen av marka. Skisporet til venstre fører til Skogly, og går vi rett fram kommer vi til Grønlia. Denne gangen skal vi ta til høyre. Nå passeres Skjellbreia på venstre hånd før det stiger opp og vi møter på skisporet fra Grønlia. Hold rett fram her og ta av til høyre, før Stykket, ved neste kryss. Etter en liten utforkjøring etterfulgt av en tilsvarende stigning tar vi til høyre, så bortetter myrene, krysser Halsetaunevegen før det bikker utfor igjen. Her får vi to 90-graders svinger. Ett skispor går til høyre og ett til venstre. Følg sporet til høyre. Dette fører oss forbi Frøset gård og ned til Granåsen. Før vi kommer inn i lysløypa tar vi til høyre rett før brua og følger dette skisporet ned til P-plassen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Det er god bussforbindelse til Granåsen skisenter. Det er også gode parkerings-muligheter i Granåsen for bil.
Annonse