Kringsjåhytta fra Stemmen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  5,4 km
  2 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året
Turen begynner ved Stemmen og følger vegen innover Djupadalen til et stort treskilt på høyre side. Ta over brua og opp en kort bakke i skogen. I det du kommer ut av skogen ta til venstre og følger tydelig sti på sørsida av Stakk. Gå rett fram opp skråningen og fortsetter et stykke før vi tar til høyre mot Iglatjørn og videre ned til Trolladalen. Videre rett fram på steinsatt sti langs vestsida av Buafjellet. Herfra følg skilting mot Kringsjåhytta.

Hytta ligger flott til med vidt utsyn. Det er også anlagt ei seter bak haugen på sørsida av hovedhytta. Hyttene og området blir mye brukt av foreninger, bedrifter, barnehager, skoleklasser og privatpersoner. Om søndagen er det kaffe og vafler å få kjøpt.

Tilbaketuren går på stien mot masta på Steinsfjellet. Men etter å ha kommet opp fra søkket før skogen, ta til venstre og følger stien på utsida av fjellet og ned mot Stakk, som er et godt landemerke i området. Vegen opp til masta krysses, og du finner fram til stien som fulgte opp på sørsida av Stakk. Denne følges tilbake til Stemmen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Skjoldavegen til Steinerskolen/Eivindsvatnet.
Annonse