Dagstur til  Munkebu

Publisert av: Lofoten Turlag
Annonse

Om turen

På Moskenesøya, ytterst i Lofoten er det et vell av turmuligheter. Et kan være til den trivelige turisthytta Munkebu som ble bygd i 1991. Den ligger på Djupfjordheia i Moskenes kommune 2-3 timers gange fra Sørvågen, 450 meter over havet. En dagstur dit er flott.

Start fra parkeringsplassen ved Sørvågvatnets vestside. Følg lysløypa opp mot Studalsvatnet. God og tydelig sti på nordsiden av vannet i retning Tridalsvatnet (se skilt), bratt stigning opp vardet sti høyt opp på østsiden av Tridalsvatnet. Følg vardene og skilt videre over Djupfjordheia fram mot hytta.

Hvis du vil inn eller overnatte i hytta vit at Munkebu er låst, og kan ikke åpnes med vanlig DNT-nøkkel. Nøkkel kan hentes hos Moskenes turistinformasjon på Reine, mot forevisning av gyldig DNT-medlemskort. Samtidig må overnatting forskuddsbetales for samtlige gjester i følget.

Hytta er på ca. 47 kvadratmeter med 15 sengeplasser, gang, kombinert stue og kjøkken. I tillegg er det separat uthus med vedbod og utedo. Hytta er velutstyrt med vedovn, gasskjøkken og dekketøy. Den er ikke utstyrt med mat. Sovepose eller lakenpose er påkrevd. Bruken av hytta er basert på vanlige regler i henhold til Den Norske Turistforening. Oppgjør skjer i kasse eller gjennom postgiro. Fyr med fornuft – all ved må flys opp med helikopter. Hytta er et fint utgangspunkt for turer til nærliggende tinder, f.eks. Munkan eller Hermannsdalstind.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkeringsplassen ved Sørvågvatnets østside like ved Sørvågen.
Annonse

Publisert av

Lofoten Turlag