Kort løkketur utfor Hardangervidda

Publisert av privatperson

Kort løkketur utfor Hardangervidda

Denne turen passer godt for de som vil komme seg opp på Hardanger-platået og oppleve skiglede og livet utendørs og fortsatt rekke tilbake til det sivile liv. Korte dagsintervaller og maks uttelling i ren turglede.

Dag 1: Turen starter ved Ustaoset, her kan man gå rett fra togsporet og ut på Ustevatnet. Sprekker/råk kan forekomme, så hør med lokalheltene før du begir deg utpå. Videre går turen til Tuva turisthytte, gjerne om Ustetind, hvis du vil skue litt utover platået. Husk å si fra til hytta at du kommer, så du slipper å sove i sikringsbua hvis det er fullt.

Dag 2: Etter å ha opplevd gjestfriheten på Tuva turisthytte, bærer det rett vest, langs kvistet løype bort til Monsbuhæe, eller vest og så nord-vest til Steinkulpen, hvis du vil gjøre morgendagens etappe litt kortere. Her er gode muligheter for både telt og snøhule, men man er langt fra husly, så vær sikker på ditt utstyr, dine vinterferdigheter og værforholdene før du bestemmer deg for å slå leir ute.

Dag 3: Kvistet løype nord-øst rett tilbake til Ustaoset. Kaffen venter.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Buss og tog går til Ustaoset. Riksvei 7 fører også hit.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.