Dalfjellet 316 moh

Annonse

Om turen

Spennende topp i hjertet av Melum. Fra parkeringa ved idrettsplassen starter løypa innover i skogen i nordvestlig retning opp en liten bakke - til venstre for fotballbanen. Følg retning av turskilt mot Orsjø som står i startområdet.

Det kan være greit å merke seg at på våren, og på høsten etter mye regn, kan det være nokså bløtt på det flate terreng innover mot Gjærumstjern. Dette er egentlig ikke noe større greier enn at man bør unngå hvite joggesko, og heller bruke riktig fottøy til riktig årstid.

Lettgått og fint terreng store deler av løypa. Først ca 800 m nedenfor toppen starter den virkelige stigningen opp mot fjellet. På denne distansen øker man hele 140 høydemeter, men mist ikke motet, her er du straks oppe.

Det ligger et par fine utsiktspunkt rett ved stien rett før man kommer til toppen fra nordsiden. Ellers finner man ikke noe videre utsikt fra toppunktet. Her står skogen heller tett og stenger for det lille man kan finne av utsyn her oppe fra toppen av stien. Noen hundre meter lengre syd for toppunktet finner man en åpen og fin fjellknaus med flott utsikt over Melumsbygdene. Dette stedet ligger altså et lite stykke ned for toppunket og inn til venstre for stien. Det går en tydelig sti inn til utsiktspunktet.


Ellers skal man merke seg noe spesielt flott på turen ned igjen. Er man heldig med det rette lyset, på det rette tidspunktet, vil man ned fra Dalsfjell kunne oppleve Gaustatoppen på en fantasisk måte, så ha øynene med deg. Hele løypa er merket med blått også rundløypa.

Rundløype
Turen kan tas som en rundløype med retur via Rønningen i syd. Det har vært hogst der stien går langs jordene til Rønningen, noe som preger stien og kan gjære den vanskelig å se. Videre tilbake mot klubbhuset kan det være litt dårlig merket. Kan lese mer om turen på: https://www.titoppern.no/topper-2020/dalsfjell

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Rv.36 mot Ulefoss. Ta av til venstre i krysset ved Kubru et par hundre meter etter Melum Kirke. Krysset ligger rett etter den nå nedlagte Shellstasjonen i Melum. Følg veien innover ca. 1.6 km før du tar av inn mot høyre ved skilting mot Marum og Idrettsanlegg. Etter ca. 200 m (rett etter Medalheim) svinger du inn til idrettsanlegget på høyre side.

Det er kjempefine forhold for parkering her. Det kan være aktivitet på fotballbanen eller arrangementer i klubbhuset, men som regel er det god plass på området.
Annonse