Topptur på ski til Bomfjellet/Bomma (1311 moh.)

Publisert av: Polarsirkelen Turlag 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Skitur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  5,5 km
  4 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Des - mai

Bomfjellet (lokalt kalt Bomma) har en fantastisk utsikt der den ruver 1200 meter over Storforshei. Fra toppen har du panoramautsikt over store deler av Rana, og for skikjørere er turen ned upåklagelig. De 1150 høydemeterne bestiges jevnt og trutt over en avstand på fire-fem kilometer.

Det beste utgangspunkt for denne turen er Ørfjellet/Tørrbekkmoen. Så snart du er framme i Ørtfjellet er det ingen tvil om veien til toppen. Avhengig av hvor du parkerer bilen kan du følge traktorveg opp gjennom granskogen, men her kan du uansett ikke gå feil. Vel ute av skogen er det bare å sette kursen direkte nordøstover mot toppen.


Selve toppen er forholdsvis lang og flat. Utsikten er fantastisk på klare dager. Fjellets form og beliggenhet gir en usedvanlig bra panoramautsikt. Det anbefales å ta turen til østenden av toppen, som stuper noen hundre meter ned i Eiterådalen og har utsikt mot blant annet Ørtfjelltinden.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Bil til Ørfjellet/Tørrbekkmoen, som ligger 3-4 kilometer langs veien nord for E6 etter å ha tatt av på avkjøringa like sør for Storforshei. Storforshei ligger 20-25 minutters kjøretur nord for Mo i Rana.
Annonse