Undeknuten

Publisert av: Stavanger Turistforening 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  7,9 km
  2 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Unn deg en tur til en flott topp
Med sin langstrakte form og stupbratte fjellside gir Undeknuten deg et snev av høyfjellsfølelse når du når toppen 440 moh. Den blankskurte granitten strekker seg i full lengde over et frodig kulturlandskap, og gir deg en vidtrekkende utsikt til fjord og fjell i mils omkrets!

Vi starter på østsiden av Tengesdalsvatnet og krysser Høleveien før vi ledes over en gjerdeklyver og følger de røde merkene innover i terrenget. Her går stien for det meste på traktorvei gjennom frodig kulturlandskap med beitene dyr og brekende sauer. Et stykke opp i Undedalen kommer toppen til syne med sin karakteristiske form. Sving til venstre i stidele, og følg stien over ura og opp en bratt kneik. Stien svinger sørover, før den brått snur og tar deg bratt opp til toppen.

Utsikten tar pusten fra deg! Her ser du vidt i alle retninger, og du trekkes mot Høgsfjorden og Lysefjordbrua i det fjerne.

Rundturen tar deg tilbake på samme sti som du kom opp, men ved stikrysset fortsetter du rett fram og opp på neste topp. Følg rødmerkingen som leder deg gjennom kulturlandskapet mellom
Pigghammeren og Hesthammarheia. Siste etappe går gjennom skogkledd område før du er tilbake på traktorveien og mål er i sikte.

Parkering: God parkeringsplass på østsiden av Tengesdalsvatnet.

Lengde: Merket. Traktorvei og tursti gjennom kulturlandskap. Lengde 6,7 km.

Kart: Sandnes øst. Turkart 1: 25 000.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Egen transport eller rutebuss. Kjør Fv. 316 til Tengesdal. Sving av veien ned mot friområdet ved østenden av Tengesdalsvatnet.
Annonse