Kjerringklumpen (601 moh) fra Revelltun

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  4,0 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - nov
Turen går langs merket løype fra Revelltun og opp til Leksviks høyeste fjelltopp, Kjerringklumpen på 601 moh. Turen går etter veien oppover Skaret, men tar av etter den første myra og følger stien over Hindremselva og bratt opp siden av Pessarheia. Krysser så Pessarheia på skrå over mot den øverste delen av Helvetesskaret. Krysser dalen og over på sørøstsiden av Kjerringklumpen. Går ganske bratt opp til toppen.
Fantastisk utsikt når fra en kommer opp på Pessarheia og hele turen opp til toppen. Spesielt er utsikten fra toppen av Kjerringklumpen utrolig. Sylmassivet i bakgrunnen er majestetisk og at en ser ned på Frosta og Tautra er vakkert. En kan se Mosviksenderen, Årliklumpen og på skyfrie, klare dager kan en se helt ut i havet.
Det finnes alternative ruter ned fra toppen enn å returnere samme vei.
På vei opp skal en over noen bratte parti med berg/fjell som kan være glatt. Det gjelder et stykke i skogen på siden av Pessarheia og når en skal ned i Helvetesskaret fra Pessarheia. Vær spesielt forsiktig på disse plassene når det har vært nedbør.
Vis hensyn til evt. sau og rein som kan være i området.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Start ved Revelltun. Følg fylkesvei 755 ca 10 km østover fra Vanvikan eller ca 20 km vestover fra Leksvik. Følg skilting til Revelltun.
Annonse