Sagstusjøen til Høgåsseter og Høgåsen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  7,0 km
  2 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - nov

Med start i Trangsrudveien ved Sagstusjøen går stien innover i skogen. Den er blåmerket og lett følge. Etter drøyt 2 kilometer kommer man til Høgåsseter, hvor det var seterdrift fram til 1860. Derfra følges en skogsvei til et hogstfelt på nedsiden av Høgåsen. På Høgåsen står rester av et sammenrast utsiktstårn.

Stien går videre over høydedraget i et lett framkommelig terreng, innimellom over hogstflater. Etter å ha gått et stykke kommer man til Storlia, en boplass langt inne på skogen. Der er det flott utsikt utover skogen i Nes og et fint sted å sitte og nyte nistepakka.

Fra Storlia går turen videre delvis på skogsvei og stier i skogen tilbake til utgangspunket ned ved Sagstusjøen. I dette terrenget er det flere rester etter tidligere husmannsplasser, merket med informasjonsskilt. På Sprutberget er det et fossefall på 3 meter som ble brukt som badested på 1950-tallet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Årnes følges Svarverudvegen til Skreksrudvegen, Deretter et stykke langs Rakeievegen til avkjøringen ved Trangsrudvegen. Etter en drøy halv kilometer langs Trangsrudveien kommer man til en liten parkeringsplass for noen få biler. Ingen parkeringsavgift der.
Annonse