Skauen til Vanakleiva og Abbortjern

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  7,2 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - nov

Skogsturen begynner ved den gamle husmannsplassen Skauen ved Hvalstjern i Fet. Der følges Hvalsseterrunden et lite stykke, til ei vik hvor stien går opp i skogen til en vei. På andre siden av veien går stien igjen inn i skogen og følger veien et stykke før den går opp lia mot Abbortjern og Vanakleiv.

På myra sør for Abbortjern ligger rester etter torvhus som en gang sto der. Stien fortsetter forbi og opp mot Vanakleiv. Den eneste brattbakken på turen er den siste kneika opp til Vanakleiv. Oppe på åsen går stien ned til Vanakleivmåsan, men går man rett fram i stikrysset kommer man til et utsikstpunkt med fantastisk utsikt. Stien går gjennom fin skog ned til Abbortjern fra Vanakleiv.

Ved Abbortjern er det flere stimuligheter, enten langs tjernet eller stien rett ned bakken. Langs Abbortjern er det flere steder å sette seg ned. Abbortjen er et oppdemmet tjern. Fra Abbortjern går stein ned til skogsveiene som tilhører Fet skistadion. Disse følges tilbake til Skauen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kompveien følges fra Fetsund til avkjøringen til Fet skistadion. Fra parkeringsplassen, som er avgiftsfri, er det kort vei å gå til Skauen.

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse