Galtebu og Kjensmo

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  5,5 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - okt
Tur fra den historiske gården Vestre Berger til barnevennlige "Galtebu" og videre rundt den forlatte plassen Kjensmo ved Søndre Rytjennet.

"Galtebu" ligger i skogen tilhørende gården Årstad og er en fantastisk plass laget av bonden på gården. Her er det gapahuk, lekeapparater, morsomme statuer og bålplass. Det er cirka 1,3 km å gå fra parkeringsplassen, noe som tar cirka 20 minutter med barn. Perfekt for småbarnsfamilier som vil ha en belønning til barna etter en liten gåtur.

Vil du gå lenger, går det en runde om den forlatte passen Kjensmo. Stien går i variert terreng mellom sjøene Søndre Rytjennet og Midtre Rytjennet. Kjensmo ble fraflyttet på 70-tallet, men huset står igjen, sammen med en del redskap og andre minner om fordums drift.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parker på gården Vestre Berger på Roverud. Gården ligger langs Bergervegen, som går fra Brandvalvegen til Røgdenvegen nord for Roverud. Kjører du Røgdenvegen mot Hokkåsen er det skiltet til Lepenga.
Annonse