Langtur i Skogsbygda og nære områder

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  14,5 km
  4 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - nov

Skogsturen begynner og slutter ved Stampetjernet. Fra Stampetjernet går skogsturen opp til en vei som følges til enden. Der går en sti inn i skogen som går til Røverhula. Fra Røverhula går turen litt i terrenget ned til stien til Tretjernet. Fra Tretjernet går en sti til Sjursrud. Derfra går stien til Breimåsan og videre til Finnbråten og Vinsnesskogen. Litt nedstrøms i Bergerbekken lar det seg gjøre å krysse den.

Etter å ha krysset Bergerbekken går stien opp mot Søndre Kongsrud. Der går stien opp til Rakkermåsan. Den samme stien kan man gå over til Faldalen i Fet. Rakkermåsan er ei myr på toppen av åsen. Derfra går stien ned til Småtjerna og videre ut i terrenget igjen opp til Torvmåsan. Her der det ikke mange stier så til Kohinor blir det igjen utenfor sti.

Fra Kohinor går stien til Lenmåsan til det gamle kommunedelet mellom Skedsmo og Sørum som er markert med en stein og rødmaling. Langs det gamle kommundelet går turen i terrenget til en rødmalt stokk som markerer det gamle kommunedelet mellom Fet, Skedsmo og Sørum. Derfra er det kort vei ned til Bølerposten og videre opp til Bjørnholen.

Fra Bjørnholen går stien ned Kopperudlia til Lundertjernet og opp til Farshatten på baksiden. På Farshatten er det fin utsikt til Stampetjern, Kongsrudtjern, Svellet og åsene i Østmarka. Fra Farshatten går stien ned til Stampetjernet og parkeringsplassen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Branderudveien kjøres fra Leirsund til enden av veien, på Branderud gård. Derfra er det kort kjørevei ned til parkeringsplassen ved Stampetjernet. Godt med parkeringsplasser og avgiftsfri parkering.

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse