Topptur til Kyrkjenuten (1602 moh.) fra Sandvatnbrakka

Publisert av: Haugesund Turistforening
Annonse

Om turen

Sandvatnbrakka ligger en liten times skitur fra toppen av skisenteret i Røldal i et terreng som byr på dagesvis med turutfordringer. Turen til den høyeste toppen i området, Kyrkjenuten (1602 moh.) er kanskje den aller fineste.

Et hått tips er å komme seg til Sandvatnbrakka kvelden før og ta en skikkelig kveld med hyttekos før turen, men om du vil, rekker du også turen som et dagsprosjekt.

Gå langs vestbredden av Øvra Sandvatnet og forsett inn i Sandsvassbotnen. Følg så dalen oppover mot nordvest. Når du kommer opp på platået legg ruta mot sørvest og passer kammen mellom Søra Dyrskarvatnet og Glubajuvet. Nå følger du stort sett ryggen mot sørvest helt til toppen av Kyrkjenuten.

Som et alternativ på veg tilbake til hytta kan du kjøre ned mot Steinatjørnane og videre mot Hallet-Grøna-Tjørane før du kommer tilbake på Øvra Sandvatnet. Merk at du ikke bør gå langs østbredden av vatnet, da inntaket til kraftverket befinner seg her. Gå helst rundt vatnet langs vestbredden. Eventuelt kan du legge ruta rett over vatnet om du vurderer forholdene som trygge.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Korteste adkomst til Sandvatnbrakka er fra toppen av skitrekket i Røldal. Ca en time på greit vinterføre.
Annonse