Til topps på Solemsvåttan fra Reppe, 423 moh.

Publisert av: Trondhjems Turistforening 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,7 km
  2 timer
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Mai - sep

Solemsvåttan er den høyeste toppen i den nordlige delen av området Jonsvatnet – Malvikmarka. Navnet på toppen stammer fra gården Solem, en drøy kilometer sørover mot Jonsvatnet. Våtta kommer fra varde. Siste gang det sto en varde her, var i forbindelse med forsvaret av Norge under Napoleonskrigene. Det er vokst opp en god del skog på toppen av Solemsvåttan. Et utsiktstårn som er bygget der, gjør at en likevel kan få god utsikt over Jonsvatnet, mot fjorden og deler av byen. Det er lagt til rette med rasteplasser, bål- og grillplasser på toppen.

Turalternativer:
Den enkleste veien er fra Reppe via Solemstjønna. Andre steder å starte fra er Jonsborg ved Jonsvatnet (like ved roklubben sine lokaler) og fra gårdene Aunet eller Øvre Bjørnstad ovenfor Væretrøa.

Fra Reppe
Følg veien opp til Solemstjønna/Tjønnstuggu og videre til toppen av Solemskleiva. Følg lysløypetraseen til høyre i ca 150 meter og ta så opp stien til venstre som fører til toppen. Fra flatene ved Reppe veksler det mellom stykkevis bratt og litt slakere partier. Distansen fra Solemstjønna er ca 1,5 km.

Fra Jonsborg
Følg veien opp til den øverste Solemsgården. Ta så til venstre langs lysløypetraseen og så sti til høgre opp til toppen. Det er stigning så å si hele veien, vekslende mellom bratte og litt slakere partier. Distansen fra veien langs Jonsvatnet/Jonsborg er ca 3 km.

Fra Aunet
Følg stien opp til Aunvåttan. Herifra er det fin utsikt mot Malvik og Trondheimsfjorden. Ta så sørover mot det markerte skillet mellom Aunvåttan og Solemsvåttan. Her er det flere småstier som kan følges stykkevis, følg godt med på kartet slik at du ikke kommer på avveie. Etter skillet mellom de to høydene, går det en markert sti langs østsida av ryggen av Solemsvåttan fram til toppen. Her er det delvis fin utsikt østover. Turen er litt bratt i starten, deretter vekslende. Distansen fra Aunet er på knappe 4 km. Starter en fra Øvre Bjørnstad, går en langs sti til skillet mellom Aunvåttan og Solemsvåttan, deretter som beskrevet ovenfor.

Tjønnstuggu som ligger i nordenden av Solemstjønna, er drevet av Ranheim idrettslag. Den har åpent for servering søndager i vår- og høstsesongen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Du kan ta buss til Reppe, Jonsvatnet (sjekk hvor langt bussen går, det varierer etter hvilken dag det er), til Væretrøa eller Timeekspressen langs E6 Øst til Fevold.
Annonse