Sykkeltur i Horten: De tre middelalderkirkene

Publisert av: DNT Horten

Sykkeltur i Horten: De tre middelalderkirkene

 • Område
 • Type
  Sykkeltur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  24,0 km
  1 dag
  En vei
 • Sesong
  Mai - okt

Dette er en sykkeltur som byr på alt, vakre natur- og kulturlandskaper, kulturhistoriske kunnskaper og masse frisk luft og mosjon.

Lengde: 25 km

Passer for: Alle som kan sykle

Kart: Brosjyrer med kart finnes på Horten og Borre Turistkontor, og selvfølgelig på hoot.no

Last ned turbeskrivelse for etappene:

 1. Borre kirke - Løvøykapellet
 2. Løvøykapellet - Nykirke kirke
 3. Nykirke kirke - Borre kirke

Dette er en tur som gir mange gleder; god mosjon, vakre naturopplevelser og kulturhistorisk innsikt. Det siste sørger kulturhistorieformidler Anders Rønningen for gjennom sine brosjyretekster i sin egen karakteristiske stil. Med utgangspunkt i navnene på gårder og steder knytter han forbindelsen bakover i historien. Og turen har mange historiske høydepunkter, og da spesielt de tre middeladerkirkene.

Turen er sykkelvennlig. De fleste vil nok trille sykkelen en meter eller to på veien/stien gjennom Hortensmarka, men resten av rundturen er lettsyklet. Total lengde er 25 km, som er overkommelig for de fleste. Det er mulig å dele den opp i flere etapper, eller ta snarveier.

Selve syklingen vil ta 2.5 til 3 timer, men det er jo naturlig med stopp underveis, også for å få seg litt mat og drikke. Og det er mange vakre rasteplasser å velge i.

Starter vi ved Borre kirke, går turen på sykkelsti mot Horten, inntil man tar ned til Borre Golfkubb, og fortsetter forbi Semb hovedgård og Eskebekk til Knutsrød. En rask avstikker til pumpestasjon før god sti og vei bringer oss til Løvøya og Løvøykapellet. Mellom Løvøy­kapellet og Nykirke kirke benyttes sykkelsti så langt den går og deretter veier. Vi tar avstikkere til Tufte, Frebergsviken og Skåneveten. Man tar Nykirkeveien og deretter Føskeveien på veien til Skoppum, med en avstikker til Snapsrød. Vel fremme til Skoppum tar vi noen trange morsomme jernbaneunderganger som bringer oss tilbake til Nykirkeveien, og en avstikker til Solberg. Deretter opp bakken ved Sande og tilbake til Borre kirke.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kan starte nesten hvor som helst i kommunen, da det er en rundtur.