Veslesjøen rundt

Publisert av: Øysteins turside
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  7,3 km
  2 timer
 • Sesong
  Mar - nov

Denne skogsturen tar en stor runde rundt Veslesjøen i Nes kommune. Ved innkjøringen til ridesenteret er det en snuplass for bussen hvor det kan parkeres for noen biler. Derfra følges veien et lite stykke til en sti som går inn i skogen. Den følges helt til man kommer fram til en gapahuk som ligger ved lysløypa. På andre siden av skogsveien går stien inn i skogen igjen og den følges til man kommer til enda en gapahuk, som ligger langs med lysløypa mellom Fjellfoten og Dragsjøhytta.

Lysløypa følges til Dragsjøhytta og en sti ned til Dragsjøen. En annen sti går opp i skogen på andre siden av demningen ved Dragjjøen. Denne følges til Veslesjøen. Derfra går en annen sti opp i skogen igjen som følges først til Bjørnenga, så til den fine brua over Droggebekken. Der går stien tilbake til utgangspunket. Skogsturen går for det meste i et lett framkommelig terreng, mye på sti, litt på skogsgvei og i terrenget utenfor sti.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Bil kjøres fra Årnes langs Svarverudvegen til Dragsjøvegen som igjen kjøres noen hundre meter til en stor snuplass langs veien. Dette er snuplass for bussen, men noen biler kan parkere der.

Adkomst med offentlig transport

Buss kjører fra Årnes stasjon til Dragsjøvegen.
Annonse

Publisert av

Øysteins turside