Krokavassnuten fra Stemmen via Presten.

Publisert av: Haugesund Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  6,9 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Hele året

Dette er en flott tur som gir mange inntrykk fra Byheiene. Turen starter fra Stemmen i Eivindsvatnet og følger vegen innover til Indre Djupadalen. Etter litt stigning kommer du til sti på venstre hånd. Følg denne opp de fine steintrappene til skaret som leder over til Krokavatnet. Holder til venstre over steinrabben til demningen på nordsidaav vatnet, gå over demningen og videre på god sti inn i skogholtet. Hold til høyre inne i skogen fram til Jøtnaheim. Herer det en fin og lun rasteplass med bord og benker til formålet. Gå opp trappene og på ryggen opp til den store varden, Presten, med flott rundskue til hele distriktet. Varden på Presten ble i sin tid bygget av Valentin Elleflåt og Tørres Skogland. Den steinsatte stien følges videre til nytt stidele. Hold til høyre over myra og litt nedover i småskogen. Deretter ta opp til venstre på god sti mot Krokavassnuten. Vel oppe er det tid å se sørover hele fjordlandskapet mot Bokn og Sør-Karmøy.

Turen fortsetter ned fra nuten mot sør til hovedstien som går øst-vest. Hold til høyre og fortsett over bekken som renner ned i søre enden av Krokavatnet og tar stitråkket til høyre over lynghaugene til brua nedenfor vatnet. Herfra ta til venstre på vegen ned Indre Djupadalen og tilbake til Stemmen.

JØTNAHEIM
Her sto Haugesund Fjellags hytte Jøtnaheim, som ble bygget i 1917. I 1953 måtte hytta rives på grunn av nærheten til drikkevatnet. Hytta ble gjenoppbygget på Håvåsen ved Stakkestadvatnet i 1955. Jøtnatunet er ryddet og steinmurene ordnet, slik at det er blitt en fin rasteplass med benker og bord og fin utsikt over Krokavatnet og Presten.


Parkering: Parkeringsplass ved Steinerskolen.

Gangtid: 2 timer.

Merking/skilting: Umerket, men tydelig sti.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Skjoldavegen til Steinerskolen/ Eivindsvatnet.
Annonse

Publisert av

Haugesund Turistforening