Topptur til Blåfjell (454 moh) - fra Haugerød

Publisert av: DNT Telemark

Topptur til Blåfjell (454 moh) - fra Haugerød

Fra toppen av Blåfjell i Østmarka i Skien er det fin utsikt over byområdene i Skien og Porsgrunn, helt ut mot Langesund og fjordområdene ut mot havet i sør. På toppen står også en velbygd gapahuk, rikelig utstyrt med tørrved og kaffekjele klar ved ovnen. Her er det overkommelig med ly for den som måtte finne veien opp på en litt mer ruskete dag. Gapahuken, som står åpen hele året, ble innviet 08.11.1992 og driftes av DNT Telemark.

En imponerende jubileumsvarde er murt opp på en diger flytteblokk ute på utsiktsplatået, nær gapahuken. Med dette markerte STT, nå TTF, sin 100-års dag i 1987, under en stor og høytidlig innvielse 25. oktober. Steinene som varden er bygd opp av, representerer hver og en typiske bergarter fra alle Telemarks kommuner.

Blåfjell er en av 15 Ti-toppertopper. Ti-topper'n i Grenland er et populært trim- og friluftslivstilbud. Les mer på www.titoppern.no

Fra Haugerød kan du følge en god etablert turvei i starten, langs gammel setervei. Videre langs skogsbilvei et kort stykke inn mot endepunktet for veien, inne ved Stakamyr. Ellers mye bra sti og gammel traktorvei videre mot toppen. Mulighet for valg av rundløype østover langs myrdraget inn forbi Blåfjellmyra. Der stidelet er skiltet fra Stakamyr står et lite oversiktskart med en enkel veiledning.

Lengde: 3 kilometer en vei,via Blåfjellmyra 3,2 kilometer.
Tid: cirka 1 time bedagelig gange
Terreng: Lett og uproblematisk terreng i starten, første halvdel av turen. Men siden økende stigning med til dels bratte oppstigninger de siste liene mot toppen.
Høydeforskjell: 200 meter

Mulighet for løypeoverganger til Middagskollane, Skrehelle og Solvika.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Utgangspunkt: Haugerød (Kleven). Ta av fra Riksvei 32 mellom Skien og Siljan - inn mot venstre ved skilting Høgli, rett etter gamle Toras hytte.

Egen tilrettelagt parkeringsplass på høyre side av veien 2.5 kilometer nord fra avkjørselen ved hovedveien. En liten karttavle med løypeskilt står oppsatt ut mot veien inne fra parkeringsområdet, og gjør stedet lett å finne.