Topptur til Torshammaren (1440 moh.) 

Publisert av: DNT Oslo og Omegn 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  6,3 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep
Torshammaren er definitivt en topp som kan anbefales et besøk, enten man har Eidsbugarden eller Tyinholmen som utgangspunkt.

Vær bare klar over at det er bratt å gå direkte opp på Torshammaren fra Tyinholmen, langt slakere og dessuten god sti på hele strekningen fra Eidsbugarden. Det er vel neppe noe sted man vakrere ser ut over Tyin og Tyinholmen enn fra Torshammaren, som har to store steinvarder på toppen.

Fra Eidsbugarden følges veien (fylkesvei 252) mot Tyinholmen i 800 m, til skiltet og T-merket sti mot Skogadalsbøen tar til høyre mellom hyttene i Sløtafeltet (de fleste bygget på slutten av 1970-tallet).
Stien stiger jevnt oppover siden mellom Torshammaren til venstre og Sløtafjell til høyre og nærmer seg venstre side av Sløtabekken mer og mer. 15-20 m til venstre for stien ligger en reinsdyrgrav, men man må ha øynene med seg for å se den. Den ligger på en liten rygg ovenfor partiet der Sløtabekken renner nedover et langt sva (og omtrent idet man mister Eidsbugarden hotell av syne).

Rett etter at stien omtrent 100 m ovenfor dyregraven krysser en liten bekk fra venstre, starter en sti som er grei å finne og lett å følge mot sørvest, helt opp på toppen av Torshammaren (med sine to høye steinvarder). Rett før toppen passeres en steinring med sittebenk - men rasten tar man heller på toppen idet man nyter den fantastiske utsikten i alle retninger, men særlig vestover mot Falketind og Hurrungane. Retur samme vei eller via nabotoppen mot øst, Sløtafjell.'

Turforslaget er hentet fra heftet "I Vinjes fotspor" som selges lokalt.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Start fra Eidsbugarden/Fondsbu
Annonse

Publisert av