Tur til Dreng

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  4,4 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Start fra Førde Kyrkje(evnt Samfunnshuset). Du kan se opp mot Dreng, du ser to topper og det er den til venstre som skal bestiges. Den ser minst ut men toppunktet vises ikke herfra.

Følg gang og sykkelsti opp til Samfunnshuset. Fortsett forbi bommen og følg skogsveien. Når veien svinger til venstre går det en mindre skogsvei opp til høyre(står skilt). Her er det greit å gå, men kan være noe vått spesielt på slutten av veien før stigningen for alvor begynner. Når det er frost er det tørt og fint å gå.

På flaten er det skilt til Dreng, her går det bratt opp og er turens bratteste.Videre oppover er det lett å følge stien.Her er stien tørr og fin, den går gjennom flott luftig furuskogen. Innimellom er noen berg som kan være glatte. Noen steder er det flere traseer og alle går opp til Dreng. Snu deg og nyt synet av Førde på vei opp.

Oppe på Dreng(277 moh) er det flott utsikt mot blant annet Siggjo på Bømlo, Halsenøy og Vikebygd. Stord blir liggende bak Hopsfjellet. Det står postkasse rett ved toppen der du kan skrive opp når og hvem som var på Dreng. Toppen er også med på Telltur.

På returen kan ta en annen trase ned når du kommer ned den bratteste bakken. Da går du til venstre ved skiltet. Du følger merket sti nedover. Til høyre er det liten sti til en fin helle.

Når nedstigningen er unnagjort sving til høyre og følg skogsveien(gjenngrodd og ser ut som sti) ned til Førde Kyrkje.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Bil, gode parkeringsforhold ved Førde Kyrkje eller Samfunnshuset.
Annonse

Publisert av