Skitur fra Pruterud: Holsjørunden 17,5 km

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Skitur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  17,1 km
  3 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Des - mar
Skituren starter ved skileikanlegget på Pruterud (500 m.o.h). Denne runden er variert med både oppover- og nedoverbakker. Flott treningsrunde med "mye himmel" når det er fint vær.

Runden går vestover til Løvlisætra og derfra sørover om Stentjernet til Sjølikroken. Akkurat idet du når Gransjøen, kan du ta til venstre og gå en kortere runde tilbake til Pruterud (se Veltgransjørunden). På hovedrunden er det stigning forbi Gransjøen og opp til Opsangskjæret som er et naturlig utsiktspunkt. Da er du omlag halvveis. Her kan du også ta av og gå til Opsangen og Opptrekker'n hvis løypene er oppkjørt.

Du fortsetter nå videre mot nordøst og får Holsjøen (uttales Hølsjøen) på høyre hånd. Derfra er det mulig å gå inn i løypene som kommer fra Våler (mot Opptrekker'n og Svennebysetra). Du kommer i sørenden av 9km-runden og kan velge høyre eller venstre løype tilbake til Pruterud (omlag like langt).

Skiløypa kjøres av Åsbygda IL og informasjon om når det ble kjørt finnes på nettsiden deres (se lenke). Løypene er minst oppkjørt til hver helg. Skihytta på Pruterud er åpen for servering lørdager og søndager i skisesongen fra klokka 10:00 til 15:00. Velkommen innom! HHT har laget et enkelt løypekart i pdf-format som kan skrives ut (se lenke nederst).

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kjør bil fra Romedal sentrum østover langs Åsvangvegen til Åsvang og Åsen Handel. Fortsett rett fram i 11 km derfra på grusvei til Pruterud skileikanlegg. Betal med sms i veibommen ved Åssaga til grunneier Romedal almenning.

Parkering ved Pruterud skileikanlegg. Plass til omlag 100 biler
Annonse