Rustadbakken og Svarstadtjernet

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,3 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - nov

Skogturen begynner på toppen av Tandbergfjellet og følger stien et lite stykke før det bærer ut i terrenget utenfor sti. Etter å ha krysset bekken som renner ned til Svarstadtjernet går turen over Rustadåsen og nedover lia. Skogen er åpen og fin med store fine furutrær. Et lte stykke nede i lia er det et utsiktspunkt med flott utsikt ned til Rustad gård og de dype skogene i Nes i det fjerne.

Etter å ha krysset en skogsvei kommer man til det som en gang var Rustadbakken. I det som en gang var overrenna finner man rester etter bolter og noen få tømmerstokker. Fra kulen på Rustadbakken er det utsikt utover jordbrukslandskapet i Nes. Rustadbakken ble planlagt i begynnelser av 1930-årene, og arbeidet med å bygge bakken i Rustadåsen startet i 1934. Åpningsrennet i Rustadbakken ble holdt 7. mars 1937. Hagarennet i 1951 ble det siste rennet som ble avviklet i Rustadbakken.

Skogsturen fortsetter fra nedsiden av Rustadbakken og oppover lia utenfor sti til toppen av Rustadåsen. Der kommer stien som går over Rustadåsen og ned til sørenden av Svarstadtjernet. På folkemunne kalles det bare for Tjernet. Stien går langs med Svartstadtjernet. Tjernet er et populært turmål for alle som bor i nærheten av Rustadåsen, Svarstadåsen og Tandbergfjellet. Hit kan man gå fra Blaker, Aulifeltet og Rånåsfoss. Det er godt med stier oppe på toppen av åsen og turen tilbake til toppen av Tandbergfjellet går på en bred og fin sti i et lett terreng.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

På toppen av Aulifeltet, som ligger på Tandbergfjellet kan man parkere langs med Tårnvegen.

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse