Rogaland Arboret 

Publisert av: Stavanger Turistforening 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,5 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Blant fremmede vekster

Arboretet er et flott turområde i all slags vær og til alle årstider, og spesielt tiltrekkende for de mange planteinteresserte. Her dyrkes trær og busker fra nær sagt hele verden.

Siden stiftelsen “Rogaland Arboret” ble etablert i 1972, er det plantet mer enn 1400 ulike arter og varianter av trær og busker. Her er omlag 15 km med turveier og stier i det 600 dekar store området.

De første sommerdagene er nok blomstringen i Rododendrondalen den største attraksjonen, selv om noen av de minste vil glede seg enda mer over rumpetrollene i Skittjørn eller å mate endene der. Tidlig på sommeren er det ekstra godt å ha med en velutstyrt nistekorg og et godt teppe å sitte på. Den store plenen midt i arboretet er som laget for piknik. Søker du mer fred og ro, kan du lete deg fram til en av de mange mer bortgjemte stedene i arboretet.


Når høstregnet og høststormene setter inn, er det vel verd å ta turen hit. Her er mange vakre farger på blad og bær, og le for vinden mellom trærne. Etter en rusletur en søndag formiddag, kan det være godt å kjøpe kaffe og vafler i kafeteriaen.

Parkering: Flere parkeringsplasser ved inngangen til Arboretet. Avgift.

Løype: 15 km med turveier og turstier. Barnevogn- og rullestolvennlig.

Verd å se: Spennende busker og trær.

Båndtvang: Hele året.

Kart: Sandnes øst. Turkart 1: 25 000.

Kafeteria hver søndag klokka 11.00 - 16.00.

I arboretet kan du gå fritt omkring, og du kan plukke bær og sopp men ellers ingenting. Husk at det er forbud mot all bruk av åpen ild og grilling hele året.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Egen transport. Følg E39 til Bråsteinvatnet sør for Sandnes. Skiltet vei til Rogaland Arboret.
Annonse