Tur til Brønnerødtjernet Lengde 5,5 km

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  5,5 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - okt

Dette er en fin tur til Brønnerødtjernet i Våler, bare 12 km fra Moss sentrum, med bademuligheter.Fra parkeringsplassen går du veien sydover til Sønsterød. I veikrysset holder du til venstre og går ca. en kilometer, hvor en sti tar av opp til venstre.

Følg stien som går opp til venstre, følg den i ca 600 meter til du kommer frem til en hytte som ligger idyllisk til i furuskogen ved Brønnerødtjern. Her kan du raste ved strandkanten. Følger en stien litt sydover langs vannet, finnes et par koller med utsikt utover vannet,

Fortsetter du den svake stien sydover kan du gå rundt sydenden av tjernet over en bekk og over ei myr som det tidligere har vært torvuttak fra. Forbi hytta på østsiden, gå frem til en tange som også brukes som rasteplass. På myra nordøst for tangen har det også vært torvuttak. Returen tilbake til hytta, går på vestsiden av tjernet. Mellom hytta og uthuset, finner du stien som går nordover. Følg den over de flotte furumoene. En flott formet jettegryte, kan sees på høyre side av stien. Videre fører stien over en liten klopp før du ankommer skogsbilveien. Ta til venstre her og følg skogsbilveien frem til hovedveien. Etter 200 m. er man tilbake på parkeringsplassen.

Rundturen er under 4,0 km. lang om en ikke tar avstikkerne som er beskrevet.

NB!! Det henstilles til turgåere om å ta med all søppel hjem. Må man et nødvendig ærend ute i skogen, må det graves et lite hull i bakken først. Når ærendet er gjort, kan man dekke over med f.eks. mose.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra E6 kjører du over Rødsbrua og følger riksvei 115 til Sperrebotn handel. Der tar du av til høyre og følger veien mot Sønsterød helt frem til parkeringsplassen ved det gamle fergestedet til Dillingøy, like etter Dillingøybrua.
Annonse