Moldhesten og Ormakammen

Publisert av: Stavanger Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  6,6 km
 • Sesong
  Mar - okt

Kystlandskap med høyfjellspreg
Hei- og fjellområdet nord og øst for Holta representerer et godt bevart kystlandskap. Terrenget er lettgått uten de tunge bakkene med høye klyv som man kan finne på andre toppturer. Heia byr
på rypebær, melbær, røsslyng, blåbær, blokkebær og klokkelyng side om side. Ikke rart at både hesten og ormen trives i dette landskapet!

Turruta er både merket og skiltet, så det er ikke vanskelig å finne fram. Moldhesten og Ormakammen ligger som små avstikkere fra rundløypa, men de er merket, så det byr ikke på problemer å trø ut av hovedløypa.

Vi anbefaler å legge turen via Krokavatnet og Vassbotn. Etter å ha forsert den vidåpne dalsletta, nærmer vi oss de første utsiktspunktene hvor store deler av Boknafjordbassenget åpenbarer seg. Det høyeste punktet på denne turen er Ormakammen 556 moh. En majestetisk varde dominerer på toppen, og det er turbok å skrive seg inn i. Moldhesten ligger litt lavere, men har samme flotte utsikten mot Ryfylkeøyene og de høyeste fjelltoppene i indre Ryfylke.

Løype: Tursti. Lengde 5,9 km. Merket.

Kart: Lysefjorden Turkart 1: 50 000.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør riksveg 13 langs Bjørheimsvatnet, og følg skiltet til Holta videre opp bakken. Følg nytt skilt til Holtaheia, og derfra videre på grusvei til veibom. Parkering ved liten parkeringsplass med plass til noen få biler.
Annonse