Holtaheia - kystlandskap med høyfjellspreg

Publisert av: Stavanger Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  6,0 km
  3 timer
  En vei
 • Sesong
  Mai - okt
Hei- og fjellområdet nord og øst for Holta representerer et godt bevart kystlandskap. Fra parkeringsplassen er det flere turmuligheter. Her går stier til Lauvåsen, Svoa, Jarven og innover i Hjelmeland. Alle turene gir varierte naturopplevelser og til å være såpass lavtliggende, har området overraskende mye høyfjellspreg.

For de fleste er imidlertid toppene Moldhesten og Ormakammen og Minnesmerket etter flyulykken naturlige turmål. Vi anbefaler å legge turen til Moldhesten og Ormakammen (556 moh) via Krogavatnet og Vassbotn. Her er merket løype som går gjennom åpen lynghei hvor du kan finne både rypebær, melbær, røsslyng, blåbær, blokkebær og klokkelyng side om side. Fra de to toppene har du panoramautsikt over Ryfylkebassenget og de høyeste fjelltoppene i indre Ryfylke. Turen opp til toppen hvor minnesmerket står, er ikke merket, men stien er god og tydelig.

Løype:
Merket til Moldhesten/Ormakammen ca. 2-3 timer. Umerket til Minnesmerket. God sti. 1 time tur/retur.

Verd å se:
Minnesmerket flyulykken.

Båndtvang:
hele året. Her er dyr på beite. Bruk gjerdeklyverne som er satt opp.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør Rv 13 langs Bjørheimsvatnet til skilt Holta. Videre opp bakken, til nytt skilt Holtaheia. Videre på grusvei til veibom.   Parkering: Liten parkeringsplass med plass til noen få biler. 
Annonse