Enkel tur rundt Østensjøvannet

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Denne turen gir deg en mulighet til å oppleve et rikt fugleliv, lett tilgjengelig i Oslo. Østensjøvannet er et unikt våtmarksområde og et vernet naturreservat. Turen rundt Østensjøvannet er på ca. 4,5 km, tar man med turen rundt Klopptjern blir turen ca. 7 km.
Turen er flat og barnevennlig, den har kun en liten bakke opp til Manglerudhallen. Det er asfalt eller grusdekke hele vegen og turen er defor egnet for sykkel og barnevogn. På vinteren er det skiløyper. Tidlig på våren når snøen smelter kan veien være gjørmete. Det er toaletter ved parkeringsplassen og benker flere steder langs vannet. Ved broen er det en lekeplass og rasteplass og ofte kan man se hester som gresser på enga nedenfor gården.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Med bil fra Oslo: Følg E6 sydover og ta av ved Bryn, Ryen eller Lambertseter/Abildsø. Følg Østensjøveien til parkeringsplassen ved broen. Eller ta T-banen til Skøyenåsen eller Manglerud.
Annonse