Nordsjøløypa på Hovden

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  16,9 km
  4 timer, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Lengst nord i Flora kommune, midt i mellom Hellefjorden og Frøysjøen, ligger øya Hovden. Fra øya har man god utsikt over skjærgården, åpent hav og fastlandet. Her er det både fjell, fjellvann, svaberg, viker og våger, og med nordsjøløypa ligger alt til rette for flotte fotturer på øya!

Vandring langs de merka turløypene gir forskjellige utfordringer og varierte opplevelser. Det høyeste fjellet er Skårekinna (310 moh.) Fra svabergene hører du bølgebrus og måkeskrik, og saltvannsfisken biter. På en hovde i nordvest, 40 moh. ligger Kvanhovden fyr. Dette er uten tvil en av de store attraksjonene på øya og det skiftende været gir opplevelser av storslått lys og fargespill mellom hav og himmelrand. Det er ikke uvanlig å treffe på hjort eller se ørn underveis. Andre naturopplevelser er særegne bergarter av sandstein og konglomerat, fjellhule, gravrøyser, hellersitninger, variert kystflora i tillegg til et rikt dyre- og fugleliv. Øya kan også oppleves langs en 10 km lang forgreinet kommunal vei som er godt egnet til tursykling.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Det er gode rutebåtforbindelser med Florø på fastlandet. Hurtigbåt går regelmessig i rute til øyene i det nordlige Florabassenget.
Reisetid med hurtigbåtane: A) Florø-Barekstad kai: 30 minutt, B) Frå Florø om dei andre øyane og til Barekstad kai: 1 t 30 minutt.
Annonse