Skaidecohka - 10 på Topp Nordreisa

Publisert av: Nord-Troms Friluftsråd

Skaidecohka - 10 på Topp Nordreisa

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  9,2 km
  8 timer
  En vei
 • Sesong
  Jun - sep
Turen opp til Skáidecohkka starter nede i Reisadalen, og følger for en stor del ”Nordkalottleden” oppover dalsiden og vestover mot fjelltoppen på 956 m.o.h. Fra starten nede i dalbunnen går det nokså bratt oppover i vestlig retning. Furu- og bjørkeskog dominerer og det er små daler og søkk på tur oppover. Etter om lag 1.5 kilometer kommer man til et stikryss, og tar da av fra hovedstien og går noen hundre meter sørover og til Sarafossen (ca 300 m.o.h.). Fossen er et imponerende skue og kommunens nest høyeste fossefall, etter Mollisfossen.

Fra Sarafossen går man tilbake til hovedstien (Nordkalottleden) og følger denne videre vest / sørvestover oppover dalsiden. Underveis passerer man Suorrecohkka (803 m.o.h.) og Stuora Skáidi som ligger sør for stien. Omtrent på 700 m.o.h. bryter man av fra stien og følger ryggen oppover til toppen av Skáidecohkka på 956 m.o.h. Fra toppen her ser man vidt utover; i sørvest rager massivet Ráisduottarháldi i været og i sør ser man fjellet Jierta.
Terrenget anses som lett å gå i, noe bratt i starten. Rikt plante- og fugleliv i hele området og spennende geologi med juv og daler.

Det er ”Ti på Topp” skilt og tang på toppen av Skáidecohkka. For registrering på deltakerkort: Skriv ned tallkode og bruk merketang som er festet i skiltplaten. Skriv deg gjerne inn på toppen dersom det er en bok der.

Vær oppmerksom på at beskrivelse og løypekart er omtrentlig og at det kan forekomme feil. Ha med egnet turkart for området og kompass på turen. Den enkelte må være forberedt på å følge med på kartet og gjøre egne vegvalg!

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering ved grustak rett ved kommunal vei mellom Biltokrysset og Saraelv. Det står skilt og infotavle ved veien.

Nord-Troms Friluftsråd