Fottur Reinsfjell, Kriksfjell og Hitfjell

Publisert av: DNT Lillehammer
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  16,0 km
  4 timer
  En vei
 • Sesong
  Jun - sep

Rundturen kan begynne ved flere startsteder. Fra Pellevegen: enten ved Kriksvika eller ved Malmtjønn.

Fra Pellestova går vi stien ned mot og rundt Malmtjønn, krysser Pellevegen og følger stien nordover der det er skiltet i retning Djupsli. Ved første stikryss tar vi til høyre og følger ryggen på Reinsfjell (1066 moh). Etter Reinsfjell går stien nedom Pellevegen ved Kriksvika. Vegen følges noen få meter over Kriksbekken før vi tar inn på stien som går mot Kriksfjell (1058 moh). Etter Kriksfjell fortsetter vi på stien over Venåsene i retning Hornsjø, før vi tar skarpt til venstre og opp på Hitfjell (1063 moh). Deretter går vi nedover mot Hitbekken som krysses på fin bru. Videre tilbake til Pellevegen, som følges tilbake til utgangspunktet. Turen bærer preg av gode, hovedsakelig tørre stier og god utsikt.

En variant av denne rundturen er beskrevet i DNT Lillehammers nye turbok. Der foreslår vi å starte ved karttavla der Kriksbekken krysser Pellevegen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør til Pellestova. Fra E6 i Øyer er det avkjøring ved Ensby. Følg fylkesveg 312/361 mot Hafjelltoppen, deretter bomveg. Fra Lillehammer er det fint å kjøre om Nordseter og bomveg over fjellet til Pellestova.
Annonse