Svartskog på langs

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

Langs Bunnefjorden på Svartskog er det flotte turmuligheter med fjord og skog på en gang, hvor du har utsikt både mot Nesoddlandet, Oslofjorden og utover Bunnefjorden.

Turveien:
Følg sti nordover fra Vestenga idrettsplass, ta til høyre etter ca. 300 meter og følg stien til Torbjørnrud. Ta til høyre gjennom tunet og følg veien ca. 150 meter til skilt som peker nordover mot Hvitebjørn. Dette stykket er umerket sti. Etter hvert kommer du inn på den gamle oldtidsveien. Følg denne nordover gjennom tunet på Hvitebjørn gård, som er en gammel middelaldergård. Nå er du igjen på merket sti. Rundt Kruttmølleåsen går stien sammen med en natur- og kultursti. Her er det også rester etter bosetning fra bronsealderen eller tidligere. På toppen av Kruttmølleåsen er det flott utsikt innover fjorden mot Oslo. Der stien vender sørover kan du ta en avstikker ned til Bestemorstranda. Den blåmerkede stien fortsetter rundt Kruttmølleåsen og deretter ned til Ingierstrandveien, som følges noen hundre meter bort til parkeringsplassen ved Ingierstrand bad. Fra parkeringsplassen går stien oppover en dal og kommer opp til høyspentlinjen. Stien herfra kalles Linjestien fordi den følger høyspenttraséen sørover. Følg skilt til Vestenga idrettsplass.

Alternative startsteder: Ingierstrand bad eller Bestemorstranda.

Turkart på papir: Oslo Østmark 1:50 000

Koordinater:
Vestenga idrettsplass Ø 0597981 N 6628796
Kruttmølleåsen Ø 0598968 N 6633014

Tips:
Litt nord for Vestenga idrettsplass finner du en fin bålplass og en flott gapahuk, laget av Svartskog IF. Her kan du ta en hvil og nyte utsikten. Etter turen anbefales det å ta et bad på Ingierstrand.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

• Kollektivtransport: Skolebuss i ukedagene.
• Bil: Parkering på Vestenga idrettsplass.
Annonse

Publisert av

DNT Oslo og Omegn