Topptur til Jensvasskollen og Ulvsvågfjellet

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  1,2 km
  2 timer
  En vei
 • Sesong
  Mai - okt

Kjører du langs E6 i nærheten av Ulvsvåg og kjenner deg trøtt og lei turen, og synes at du trenger mosjon, er det denne turen du bør ta. Du får raskt pulsen opp, turen er kort og grei, og du blir velsignet med en flott utsikt. Kjør opp til parkeringsplassen like nedenfor Skihytta på Ulvsvågskaret. Herfra går det god sti opp åsen som du har like ovenfor og øst for hytta. Det er bratt, og du har ikke gått mange skritt i raskt tempo, før du kjenner det piper i brystet. Veien går i sikksakk opp åsen, men den er som sagt grei å gå. Etter en 300-–400 meter er du oppe til herlig utsikt. Det er stort sett vakkert snaufjell i alle retninger. I nord og vest har du Lofoten. Det er også god utsikt mot Tilthornet og Hatten. I sør ser du midtre Hamarøy.
Har du ekstra god tid, kan du vandre videre i østlig retning, lett og fint å gå er det. Jensvasskollen er også et fint skimål, men da må du nok gå en annen løype enn denne som vi har omtalt. Du går da lysløypa et godt stykke innover like til der hvor den bøyer markert sørover til Kaffesteinen. Da kan du jobbe deg nordover og opp bakken til du er oppe på toppen. Går du på ski, kan du utvide sesongen med vintermånedene,

I 2019 er denne toppen at av de 16 målene for "!0 på topp i Hamarøy". Klippetanga står dette året ved varden.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ved E6 på toppen av Ulvsvågskaret. Parker ved Skihytta.
Annonse