Hanekammen (fra Ivahavet)

Publisert av privatperson

Hanekammen (fra Ivahavet)

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  5,2 km
  1 time, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Feb - nov
Følg grusbakken til toppen for å finne stien. Første del kan være noe tilgrodd av høyt gress og trær. Når du har passert dette området skal du følge stien gjennom skogen for så å passere et åpent område. Etter dette går du gjennom et nytt skogsområde før du endelig er fremme i åpent landskap. Følg den godt markerte stien oppover og mot høyre. Vær oppmerksom på at det kan være bratte partier utfor løypa så det gjelder å holde seg på beina og innenfor markert sti. Den siste delen vil bestå i lett klatring, fortsatt i godt markert sti, men vær obs på hvor du trår så du ikke faller utfor.

Når du kommer til toppen vil du se utover hele Vågsøy, Stadthavet, innover langs Nordfjorden samt deler av Bremangerlandet. Det er også mulighet for å følge stien videre til Skolma i nord.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ved Rema1000 i Deknepollen tar du av fra RV15 mot Osmundsvåg/Ivahavet. Kjør deretter 500 meter og ta så av mot høyre. Følg veien til toppen av byggefeltet, ta til venstre og parker langs veien etter ca 100 meter. Herfra finner du en gruslagt bakke med et skilt som peker mot Hanekammen.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.