Fottur Maridalsalpene

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  12,5 km
  5 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - okt

Vårtur over 3 av toppene i det som kalles Maridalsalpene. Denne turen ble gått i april, hvor litt snø ennå lå i nordhellingene. Det er en tur med en del stigning, men så er til gjengjeld utsikten veldig fin fra toppene. Godt utsyn mot Oslo og fjorden. Ruten opp og over Gaupekollen er umerket, men det er god sti opp til toppen. Videre til Midtkollen er det ikke så god sti, men med kart og kompass går det greit å finne frem. Grei sti videre ned til Tømte gård. Vi valgte å gå innom Liggeren gård og fulgte veien dit det siste stykket fraTømte. Tilbaketuren går langs Øyungen med alle sine fine plasser langs kanten.. Fra Øyungsdammen kan man gå grusvei på begge sider av Skarselva, vi valgte østsiden. Etter ca 2,5 km på grusvei var vi ved turens endepunkt, Skar bussholdeplass.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Buss rute 51 til Øvre Vaggestein (stoppestedet før Skar), hvor turen starter. Ved turslutt er det også bussrute 51 som bringer oss mot byen. Merk at bussen mot byen går Gamle Maridalsvei ned til Hammeren, altså på andre siden av elven. Bussrute en gang i timen. Det går også bra å kjøre bil til Skar i Maridalen og parkere der.

Adkomst med offentlig transport

Bussrute 51.
Annonse