Stokkavatnet +

Publisert av: Stavanger kommune
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  10,3 km
  2 timer, 20 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året

Du kan starter fra den nye parkeringen ved Gustav Vigelandsvei, og følger veien ned mot Stokkaeidet. Her ser du den restaurerte mølla i bekken.

I bratte klyv går du over halvøya Dyrsnes og ned til Store Stokkavatn. Du går over Stavangers eneste saueundergang der Litleholmen stikker ut i vannet på Molaug gård. Turveien fører deg langs Stokka, her Kiellands "Fortuna" ble til i sommerhuset hans.

Ved Sandal, på neset der pumpestasjonen nå har fått ny drakt, kan du også se en samling av norske treslag. I bukta ved Møllebekken skjuler takrørskogen mang en sothøne. Og deler du nista di, yrer det av høylytte fugler rundt deg.

Stavanger golfklubb fikk sin første hole-in-one allerede i 1959, og er en av landets eldste golfbaner. Her ligger også Vaskehusodden, der klær ble kokt i store kjeler og tørket på bergene rundt. Beitende sauer og kulturmark slår følge med deg til Krossberget rensepark, her blir skogen din høyreiste følgesvenn et stykke videre. I en lysning ligger Speidermarka og roklubbens hus. Søker du utfordringer, kan du finne flere bergvegger for å prøve klatreferdighetene. Ved det nedlagte gartneriet står trærne på geledd og i givakt, og er til stor glede for fugl og rådyr som finner mat og skjul mellom trerekkene.

Ved Nedre Tasta åpner landskapet seg igjen, og du har en fantastisk utsikt over vannet og landskapet rundt. Etter Mississippiskogen (Eskelandsskogen), der mang en indianer og cowboy har hatt sine barnlige feider, tar du av og følger Sabbadalen opp til en paraderunde rundt Litle Stokkavatn. Her avslutter du, omgitt av maleriske omgivelser og gater med kunstnernavn.

Turen er en av 52 hverdagsturer i Stavanger - et samarbeid mellom park og vei i Stavanger kommune og Stavanger Turistforening.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ny parkering ved Gustav Vigelandsvei

Adkomst med offentlig transport

Egen bil eller buss nr. 27, holdeplass 22, avstigning Lille Stokkavannet Sykkel
Annonse

Publisert av

Stavanger kommune