Topptur til Gullskogheia.

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,1 km
  2 timer
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Turen starter på skogsvei på Øverås, ca. 70 m forbi siste gård på oversiden av fylkesvei, 21 km fra Innhavet. Et skilt viser hvor stien begynner.
Du kan parkere i veikant. Etter ca. 200 meter på traktorveg, krysser du dyrket mark på høyeste punkt, og følger denne på øversiden utover øya et lite stykke, før du dreier oppover furulia langs rabbene. I dag er det gulgrønne merker oppover. Det er ganske god stigning, så ta deg tid til å puste og beundre den flotte utsikten mot Sagfjorden og Steigen. Etter hvert flater det ut og du ser et trigonometrisk målepunkt på toppen. Du går ca. 200 meter forbi dette og nordover til en steinvarde, her er fineste utsikten. Her har du flott utsikt mot Innhavet, Sagfjorden, Steigen, Sørbygda og Oppeid med omland. Turen tar ca. 1 time i god gangfart hver vei.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

BIl fra E6 og Innhavet utover til Øverås 21 km fra Innhavet.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.
Annonse