Aulifeltet til Fjuk skole

Publisert av: Øysteins turside 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  5,3 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Mar - nov

Turen begynner i enden av Tårnvegen, der hvor stien opp til masta på toppen av Tandbergfjellet står. Derfra går turen langs med Rustadåsen ned til sørenden av Svarstadtjernet. Der velges "lang trase" som følges ned forbi den første stien som går av til venstre. Den stien går til gården Svardal i Lillestrøm kommune. Etter drøyt tre hundre meter går en annen, litt mindre brukt sti av til venstre som går over Toreidfjellet. Den går i et lett terreng helt fram til ei lita myr som ligger i enden på et hogstfelt.

Der forsvinner stien under hogstfeltet, så der går et dyretråkk av til venstre som følges noen titalls meter før det blir å gå litt i terrenget forbi trefallene øverst i hogstfeltet. Straks de er passert, går en eldre driftsvei/hogstvei nedover langs venstre del av hogstfeltet til Toreidveien, som krysser og turen videre går over tunet på begge Toreidgårdene og ned til Sloråa. Brua krysses og traktorveien følges opp på andre siden. Oppe på flata hvor Mjøluken gård ligger følges veien forbi dammen, Fjuk bofellesskap og til Fjuk skole.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Avgiftsfri parkering langs med Tårnvegen. Eventuelt parkere ved Auli senter og gå opp til toppen av Tandbergfjellet.

Adkomst med offentlig transport

Buss kjører mellom Rånåsfoss og Årnes flere ganger daglig. Tog stopper på Auli togholdeplass som ligger på Kongsvingerbanen.
Annonse

Publisert av