Fottur fra Storjord til Tiltvika.

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  4,4 km
  4 timer
  En vei
 • Sesong
  Apr - okt
Kjører du nordover på E6, kan du ta av ved siste vei til venstre før Tysfjord Turistsenter og kjøre opp til vannverket, som ligger oppe i dalen. Hvis du har en bil som er lav under, så anbefales det å parkere ved Tysfjord Turistsenter.
Like ovenfor vannverket står det røde treskilt som anviser stier til bl.a. Tiltvika. Velg Britt Anne-stien som går til høyre, og som etter ca.100 meter kommer inn på den gamle stien til Tiltvika. Den er enklest og best å forholde seg til. Da er det bare å starte marsjen over heia. Stien går over aksla og kan til tider være noe myrete og bløt i fuktige tider. Noen merker og små steinvarder finner du her og der. Det er viktig å holde rette stien ned til Tiltvika, eller så kan nedstigninga bli vanskelig. Ta det med ro på nedstigninga, for her er det forholdsvis bratt, men greit å gå, selv om vi ikke vil anbefale turen i våtvær. Når du kommer ned, går du mot nærmeste hus og finner stien som går mellom husene og vestover. Her kan du vandre videre hvis du ønsker å gå til kaia og Mølnvatnet som ligger under Tilthornet. Fra siste hus er den meget godt synlig i terrenget. Du følger denne fra bebyggelsen og mot telefonlinja som går fra Tiltvika og vestover. Turvante barn og spreke pensjonister går denne turen greitt.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Bil eller annet fremkomstmiddel til Tysfjord Turistsenter på Storjord i Tysfjord.

Varsel

Annonse