3-dagers tur rundt Bordheia / Etnefjella

Publisert av privatperson

3-dagers tur rundt Bordheia / Etnefjella

Dette er en rundtur for de som vil gå ca 40 km på 3 dager. Denne turen går fra Lyngmyr i Svandalen og innom både Storavassbu og Løkjelsvatnhytta.

Følg grusveien fra Lyngmyr til Risvollia. Ved Hovåsen må du gå grusveien til høyre og ned til Risvollia over bilbro. Deretter opp Nordstøldalen, og sti fra Nordstølen. Nå begynner fjellopplevelsen. Storavatnet (573 moh) ligger med bratte fjellsider på hver side, og midtveis langs vatnet ligger Storavssbu ensomt på et nes. Fra Lyngmyr er det 9 km hit.

Dag 2 går du videre de bratte liene ved Holsnanuten i et mektig fjellområde og med kupert nedstigning til Litlavatnet (541 moh) Langs Litlavatnet er det også litt ur, og klyving, med kjettinger til hjelp. Bro over halve Holsnåna.

Fra Litlavatn ned til stikryss mot Blomstølen og Frette, men ta til venstre for Løkjelsvatn. Følg kupert terreng, med vakkert bakteppe, over bekker og ved fosser opp til Hovdastølen og Flotevatnet (548 moh). Videre langs østsida av vatnet og bro over Floteelva. Ta til venstre og opp mot Flotestølen, og videre oppover til Djupavatn (678 moh), med utsikt over Mjåvatnet.

Videre over fjellet og forbi Austmannavatnet (821 moh), så ned til Lykilsvatnet (625 moh) og kupert langs vatnet bort til Løkjelsvatnhytta. Dette er en lang turdag, så overnatting er etterlengtet...

3. dag fra Løkjelsvatn langs Nordfjellet og vestsiden av Lykilsvatnet, og stiene mot Skarstølen, men mot Svandalen i første stikryss, og over turens høyeste punkt, Bordfjellet (926 moh) Her holder du deg i høyden og passerer Krokavatnet og kommer ned til Vardabrekkå, videre mellom trange skar opp Bjørndalskleiva, og videre ned mot Svortetjørn og de lange bakkene ned til Svandalen. Fra skisenteret på vei ned til Lyngmyr (3 km)

Vær oppmerksom på våte dager. Du går over en del berg og ur, og det er svær glatt. Goturlaget gikk denne ruta på våte høstdager. Se lenkene for nærmere beskrivelser og flere bilder.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering ved Lyngmyr stadion ovenfor Saudasjøen.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.