Sørsiden av Skredderdalen opp eggen til Fløyfjellet

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  1,1 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

I byfjellene er det mange populære stier. Her får du et alternativet turforslag opp til Fløyfjellet. Turen går delvis inne i skogen og etterhvert åpner skogen mer opp, og du får flott utsikt.

Det er to mulige steder å begynne denne turen.

Turmulighet en begynner ved Breistølen 27 a. Følg stien opp langs et gjerde som følger demningen. Litt etter gjerde slutter kommer du til et stikryss. Ta til høyre og følg sti oppover.

Det andre turalternativet er å begynne ved vannverket og følge veien oppover. Etter å ha gått forbi demningen kommer en brå sving som svinger østover. Rett over svingen går det en sti inn i skogen langs gjerdet. Der møter du samme stikryss. Ta til venstre oppover. Oppover her er det bare å følge stiene.

Det er mange stier som går om hverandre, men så lenge du går oppover skal du komme til samme sted. Et stykke oppover kommer du til en flate med en fjellvegg rett fremfor deg, altså mot sørøst. Se bilde. Her går du utover mot nordøst, altså mot venstre. Det ser nesten ikke ut som det er en sti der, men forsetter du fremover kommer du til en slags tretrapp som fortsetter rundt fjellsiden, se bilde av tretrapp. Her går stien bortover til du kommer til en til trapp. Det kan være litt bratt enkelte steder her.

Vel oppe kan du fortsette bort til Fløyfjellet. Fra Fløyfjellet er det fin utsikt.

Fra Fløyfjellet er det mange returmuligheter. Du kan velge å gå en rundtur,eller snu og gå ned samme vei. Går du tur/retur tar turen ca 2 timer.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med kollektivtransport

Buss nr.10 til Mulen busstopp
Annonse