Viste rundt

Publisert av: Norges Turmarsjforbund 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  4,3 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året
Sandnes Tur & Trim inviterer i samarbeid med Vistnestunet og Randaberg kommune, til en permanent vandring i et eldgammelt kulturlandskap.

Startkontingent: kr 20,-

Vi tilbyr tre ulike distanser:
10 km Vei/terreng.
6 km Vei - egnet for barnevogn og bevegelseshemmede.
5 km Vei/terreng.

5km er beskrevet her:

Merk: Denne løypa går delvis i terreng der det kan være vått. Sørg derfor for egnet fottøy.

Gå ned i retning sjøen (ca. 170 meter) og ta av til høyre. Følg naturstien forbi toalettet og videre på høyre side forbi gapahuken. Følg stien ned til sjøen og ta til venstre. Følg sjøkanten frem til krigsminnene.

Post 0 er festet nær stien, ved restene av den gamle kanonstillingen.

Følg stien videre og gå gjennom porten ved sjøen nedenfor Vistnestunet. Følg deretter strandlinjen videre i retning Viste Strandhotell. Gå på nedsiden av de to sjøhusene med steinmur og fortsett på nedsiden av den påfølgende åkeren. Følg sjøkanten frem til krysset der det er en gul dobbelhytte på høyre side. Ta her til venstre inn på Nordsjøvegen og følg denne (ca. 220m) opp til Vistehola.

Post 2 er festet på baksiden av kulturminnetavlen.

Følg deretter Goaveien et lite stykke videre frem til første kryss. Ta til venstre i dette krysset og følg veien til høyre like etter, i retning Raustein (dette er samme trasé som Nordsjøveien, som følges i ca. 400m). Ta svakt inn til venstre mot gårdstunet der Rausteinveien dreier til høyre. Fortsett deretter rett frem på høyre side av husene. Ta så til høyre inn på stien/gårdsveien som leder til Vistnesveien. Ta til venstre inn på Vistnesveien og følg denne tilbake til Vistnestunet.

Kontaktpersoner: Harry Rasmussen(915 71 058), Lidvar Håland(934 88 973)
Dette er Norges Turmarsjforbunds PV-25.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Vistnestunet. Adressen er Vistnesveien 154, 4070 Randaberg (se kartene). Veien er godt skiltet fra Randaberg sentrum. Vistnestunet er et fredet gårdstun fra 1875.
Annonse