"Høyfjellspadling" på Avsjøen, Dovrefjell

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Padletur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,4 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Padling på Avsjøen:

Avsjøen er en innsjø på Dovrefjell i Dovre kommune med et areal på ca 1 km2 og en beliggenhet 925 moh. Det er lett tilgang til sjøen, både for padlere og folk som vil ta seg en dukkert. Ved E6, der du parkerer, er det en lang sandstrand og grunt vann. Midt på sommeren kan vannet holde god temperatur inne ved land, men utpå kan det være svært kaldt. I nordøstenden av innsjøen renner vannet over i elva Folla og etter hvert videre nedover Folldalen mot Østerdalen. Ved nok vann, er det mulig å padle Folla et stykke nedover mot Hageseter Turisthytte.

Du kan padle både med kano og kajakk på Avsjøen. Fra parkeringen/sandstranden padler du sørover opp til elveoset ved Dovregubbens Hall, og følger bredden rundt hele Avsjøen. Har du kano som ikke stikker dypt, kan du prøve deg nedover Folla i det nordøstre utløpet, ned til den lille innsjøen, Heglingen, og bort til Hageseter Turisthytte. På denne strekningen kan du få litt "ekspedisjonsfølelse" uten å være langt ute i ødemarken.

Når du padler på Avsjøen (eller Hjerkinndammen og Vålåsjøen, som ligger i nærheten), skal du være oppmerksom på vinden. Blåser det opp til 15-20 sek/meter, noe som ikke er uvanlig på Dovrefjell, kan bølgene på innsjøene bli høye og strømmen sterk. Husk å ha på deg flyte/redningsvest. God padletur!

Avsjøen er et privat vann, og fiske er ikke tillatt.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Avsjøen ligger tett ved E6 over Dovrefjell, midt mellom reiselivsbedriftene Dovregubbens Hall og Hageseter Turisthytte. Det er gode parkeringsmuligheter på østsiden av E6, der hvor snøfangerne står.

Adkomst med kollektivtransport

Ingen
Annonse