Bæreia rundt

Publisert av: Norges Turmarsjforbund
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  7,1 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - sep
Finnskogledens Tur- og Vandreforening i samarbeid med Lions Club Kongsvinger ønsker deg hjertelig velkommen til vandring rundt vakre Bæreia.

Det tilbys 5km og 10km turer. Her er 10km turen beskrevet:

Med ryggen mot vannet; Gå til venstre, over plenen og gjennom bommen langs skogsvegen(du har Bæreia-vannet til venstre for deg).

Når du kommer til enden av vannet får du en demning som du skal gå over mot venstre, merket; "Lions - Bæreia rundt - Holtberget" Her går du inn på en sti som går rundt sørenden av vannet(se opp for steiner og røtter), det er lag ut sville-klopper der det er blautmyr.

Etterhvert kommer du fram til idylliske Lions-odden(Bergersrudvangen). Her har Lions gjort det riktig trivelig med bord og grillmuligheter. Kontroll 1 på furu over Lions postkassa.

Følg stien videre(Fremdeles vannet på venstre side), og etter ei klopp går det oppover til et stikryss; fortsett rett fram (oppover) og gjennom furuskogen, fram til en skogsveg. Til høyre og i t-kryss, til venstre på grusveg. Over snuplass og videre nedover grusvegen(Søstervegen). Innimellom trærne kan man se vannet og hytter til venstre. Grusvegen følges til du får en rad med store steiner på venstre side. Kontroll 2 på furu.
Rett etter gammel bom krysser en sti grusvegen, og du tar til venstre på den store stien skiltet; "Bæreia rundt".

Etter ei lita bru kommr du fram til Bæreiavangen, flotte fasiliteter og bademuligheter! Ta til venstre over plenen langs stranda og ut på Bæreiavegen. Gå til venstre og følg vegen til du kommer tilbake til båthuset og mål!!

Kontakt:
Anders Johan Pedersen
PB 503
2203 Kongsvinger
Tlf: 922 10 037

Dette er Norges Turmarsjforbunds PV-12.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Kongsvinger følger du Bæreiavegen, skiltet Bæreia/Forsvarets veteransenter 8 km. Du kmomer da til en stor parkeringsplass, IKKE kjør opp den bratte bakken til Veteransenteret.

Fra p-plassen går du inn på skogsvei merket "Lions turvei - Bæreia rundt", gjennom bom og bort til båthuset til FVS som ligger på venstre side av vannet.

På veggen henger ei kasse med startprotokoll, informasjon og IVV-stempel.
Annonse