Sildevika - 5 turer med Turbo

Publisert av: Troms Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,4 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

KORONA: Ved gjennomføring av turer, bes familier om å forholde seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjer for smittevern, jamfør Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Parkering på veien eller sletta ved kirkegården i Ballesvika.
Turen går fra kirkegården i Ballesvika langs fjæra til selve Sildevika

Ta samme sti som til Reålskaret fra kirkegården mot stranda, skrå til venstre og fortsett til enden av sandstranda. Følg fjæra ca 450m utover til du kommer til en stor stein med en blå merkestein på (stikryss).Herfra fortsetter du videre knapt 500 m utover fjæra og inn på en liten sti øverst på Sildevikøyra. Hele løypa er lettgått og for det meste tørr og fin.

Sildevika er langgrunn med fin sandstrand ved fjære sjø, og er et vasse- og badeeldorado for barn. Du finner friskt vann i elva som renner ut der. Et ypperlig turmål med muligheter for allsidige aktiviteter for små og store hele året. Om sommeren skinner sola døgnet rundt.

Ønsker du en lengre tur, kan du fortsette langs fjæra utover mot Tortenbergneset.

Lengde / tidsbruk: Turen er 1,3 km, og du bruker 25 min en vei.

Vanskegrad: Lett.

NB! Ustabil mobildekning.

Ser du søppel på din vei? Plukk det opp og ta det med til nærmeste søppeldunk.

PREMIEUTDELING: Husk å registrere turgåeren på premieutdelinga i sitt Barnas Turlag innen 15. oktober. Regler, datoer og lenker for premieutdeling blir publisert på samme side som du finner liste over alle årets turboturer i Troms: dnt.no/troms/5turermedTurbo

Slik kommer du deg dit

Annonse