Skinnkollen - 5 turer med Turbo

Publisert av: Troms Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  2,5 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

KORONA: Ved gjennomføring av turer, bes familier om å forholde seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjer for smittevern, jamfør Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Skinnkollen er et fjell som er 728 meter høyt. Turboturen går bare delvis opp.

Parkering ca. 400 meter etter krysset mot Husøya. Her starter også stien. Fra parkeringen følger du strømlinjen opp, og opp til en link på ca. 350 moh. Du følger stien videre oppover til fortoppen, og her står turkassen og Turboskiltet.

Det er mulig å gå ryggen videre, men dette er en litt smal rygg, med eksponerte partier, og lett klatring/klyving for å komme opp til det øverste punktet. Dette bør man ikke gå uten at man har fjellerfaring, både hos barna og de voksne, og det egner seg ikke for de yngste barna.

NB! Dette er en av tre Turbo pluss-turer. Disse turene er litt mer krevende enn de øvrige turene, det kan være at de er lengre, eller mer luftige, eller kanskje begge deler. Dette er for at også de eldste barna i målgruppen (0-12 år), og ellers turvante barn, skal kunne få en ekstra utfordring. Det er derfor viktig å lese turbeskrivelsene nøye, og velge en tur som dere tenker passer for deres familie.

Ser du søppel på din vei? Plukk det opp og ta det med til nærmeste søppeldunk.

PREMIEUTDELING: Husk å registrere turgåeren på premieutdelinga i sitt Barnas Turlag innen 15. oktober. Regler, datoer og lenker for premieutdeling blir publisert på samme side som du finner liste over alle årets turboturer i Troms: dnt.no/troms/5turermedTurbo

Slik kommer du deg dit

Annonse