Steinfjellet - 5 turer med Turbo

Publisert av: Troms Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  2,7 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

KORONA: Ved gjennomføring av turer, bes familier om å forholde seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjer for smittevern, jamfør Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Steinfjellet er 535 moh. og nabofjellet til Varden på Finnsnes. Det kan nåes fra flere ulike startpunkt.

Det er skiltet i turnettet opp mot Varden. Vår turbeskrivelse tar utgangspunkt i å parkere ved slalåmbakken på Finnsnes. Følg stien opp bak kafeen, ta ned til venstre over brua og følg stien videre oppover langs dalen. Et stykke opp, står det merket mot høyre opp mot selve Steinfjellet. På toppen er det nydelig utsikt i alle retninger.

NB! Dette er en av tre Turbo pluss-turer. Disse turene er litt mer krevende enn de øvrige turene, det kan være at de er lengre, eller mer luftige, eller kanskje begge deler. Dette er for at også de eldste barna i målgruppen (0-12 år), og ellers turvante barn, skal kunne få en ekstra utfordring. Det er derfor viktig å lese turbeskrivelsene nøye, og velge en tur som dere tenker passer for deres familie.

Ser du søppel på din vei? Plukk det opp og ta det med til nærmeste søppeldunk.

PREMIEUTDELING: Husk å registrere turgåeren på premieutdelinga i sitt Barnas Turlag innen 15. oktober. Regler, datoer og lenker for premieutdeling blir publisert på samme side som du finner liste over alle årets turboturer i Troms: dnt.no/troms/5turermedTurbo

Slik kommer du deg dit

Annonse