Rennekleiva - Viafjellet

Publisert av: Indre Sunnfjord Turlag

Rennekleiva - Viafjellet

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  1,8 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Mai - okt
Til dels bratt tur opp på nordsiden av Viefjellet, som er sjette toppen på sjufjellsturen i Førde. Skiltet sti starter ovenfor byggefeltet i Vieåsen, i enden av Rennekleiva. God sti opp gjennom skogen mot en liten rygg. Et gammelt og delvis nedlagt gjerde med piggtråd langs deler av stien kan være farlig for hunder og barn. Ved ryggen går stien svakt mot venstre over og ned i et lite søkk. Her er kommer det inn en sti fra venstre som gjør det lett å gå for langt, og ikke finne fortsettelsen oppover. Stien går nokså rett på stigningen og utover mot kanten og kan oppleves som ganske luftig, men det er ingen vanskelig oppstigning.
Turvarden på Viafjellet står helt framme på kanten av stupet mot vest, så her gjelder det å passe på hvor du setter beina. Viafjellets høyeste punkt, 709 moh, befinner seg drøye 600 meter lenger øst. Hvis du ikke vil ta samme veien ned igjen, er det to alternativer; nord-østover mot Flugedalen eller videre sørover og ned til Soleide.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta bybussen til Vieåsen. Ved naturbarnehagen ovenfor ballbingen er det gangvei opp til øvre ende av Rennekleiva hvor stien starter.
Det er ikke parkeringsplass i Rennekleiva der turen starter, så parkering må skje ved Vieåsen barnehage og fotballbanen.