Greniskogen rundt

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  10,4 km
  3 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - nov

Skogsturen begynner i enden av Rustadgutua, en lokal vei ved Greniskogen. Derfra følges stien, som også benyttes som kjørevei i forbindelse med skogdrift, gjennom skogen og ut og over et jorde. I skogkanten ved jordet, går et kjøretøyspor innover i skogen som følges til Vøyenhøgda og Lindberget. Underveis dit er det ett par stopp, det ene ved en gammel husmannsplass som heter Dompa hvor det står et stort tuntre. Det andre stoppet er ved et punkt hvor det er fin utsikt utover Skogbygda og Ingeborgrud. Der er det også vid utsikt utover skogene sør- og østover i Nes.

Fra Lindberget går stien ned til Putten, et lite myrvann langs skogsveien. Putten er også et stikryss med piler pekende i flere retninger. Derfra kan man gå til andre steder i Østre Fenstad, som f. eks. til Vardehøgda som er 411 meter høy. Skogsveien går tilbake til utgangspunktet for turen, forbi et oppdemmet vann som heter Rokkaliadammen. 50 meter nedenfor dammen er det rester etter et gammelt sagbruk, som ble drevet av vann. I utkanten av skogen står rester etter et annet sagbruk som er av litt nyere dato, Vøyen sag.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Vormsund følges RV177 og FV1576 til Rustadgutua. Etter det siste huset i Rustadgutua er det en liten parkeringsplass for noen få biler. Ingen parkeringsavgift.

Adkomst med kollektivtransport

Ingen kollektivtransport.
Annonse