Stridsfjellet (Dyrøy) - 5 turer med Turbo

Publisert av: Troms Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,6 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

KORONA: Ved gjennomføring av turer, bes familier om å forholde seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjer for smittevern, jamfør Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Parkering: Ved Best bensinstasjon. Vær forsiktig når dere krysser vegen!

Følg traktorvegen på motsatt side av Espenesvegen. Etter cirka 900 meter kommer du til ei åpen slette. Ta til venstre og følg delvis gjengrodd traktorveg opp ei stigning på et par hunder meter. Deretter flater det litt ut, før ei ny kort stigning. Når du er nesten på toppen av tredje store stigning tar du ATV-veien til høyre. Du kjenner igjen dette krysset ved at det er merket med et gult merkeband i et tre. Følg veien som stiger lett til du kommer til ei lita myr. Da ser du ein liten skogsbu. Her henger turboskiltet.

Denne turen er også en av Ti på topp med Dyrøy Turlag.

Fra toppen har du nydelig utsikt sørover Dyrøysundet.

NB! Turen kan være krevende for en femåring og vi har fått tilbakemelding om at mange sauetråkk gjør det vanskelig å velge rett sti.

Lengde er 5,5 km tur-retur.

Ser du søppel på din vei? Plukk det opp og ta det med til nærmeste søppeldunk.

PREMIEUTDELING: Husk å registrere turgåeren på premieutdelinga i sitt Barnas Turlag innen 15. oktober. Regler, datoer og lenker for premieutdeling blir publisert på samme side som du finner liste over alle årets turboturer i Troms: dnt.no/troms/5turermedTurbo

Slik kommer du deg dit

Annonse