Blåfjell - 5 turer med Turbo

Publisert av: Troms Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,8 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

KORONA: Ved gjennomføring av turer, bes familier om å forholde seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjer for smittevern, jamfør Folkehelseinstituttet sine nettsider.

En fin og familievennlig tur som gir flott utsikt nedover Langsundet, mot Reinøya, Karlsøya og Vannøya.

Adkomst og parkering: v 863 til Ringvassøya, fra Hessfjorden Rv 302 mot Dåfjorden/ Skogsfjorden. Påtoppen av Hessfjordbakken er det en liten snuplass på hver side av veien, rett etter den siste svingen. Her kan du parkere.

Vei- og rutebeskrivelse: Fra start følger du skilt og merket løype opp gjennom glissen bjørkeskog langs elva til du kommer til ny skilting. Her tar du stien til venstre og så merketsti til toppen. Over skogrensa går du på fin sti i lyng og tuer. På toppen erdet bare å nyte utsikten. På turen passerer du en kjempefin gapahuk. Perfektfor en liten pause eller kanskje et måltid på veien ned?

Turen er 3 kilometer lang og toppen er på 479 moh.

Ser du søppel på din vei? Plukk det opp og ta det med til nærmeste søppeldunk.

PREMIEUTDELING: Husk å registrere turgåeren på premieutdelinga i sitt Barnas Turlag innen 15. oktober. Regler, datoer og lenker for premieutdeling blir publisert på samme side som du finner liste over alle årets turboturer i Troms: dnt.no/troms/5turermedTurbo

Slik kommer du deg dit

Annonse